Zucchini

Zucchini kallas även squash och courgette, beroende på varifrån de kommer. Arten är mångformig och frukterna utseende kan variera mycket.
Zucchini är den omogna frukten. Om man låter frukten utveckla sig på plantan blir den en vanlig pumpa, som kan användas till att sylta.
Den vanligaste är den avlånga, mörkgröna typen. Samma typ med klargult skal blir mer och mer vanlig.
Det råder skilda meningar om i vilket stadium zucchini ska skördas. Storleken varierar från 10 till 30 cm och vikten från 100 till 500 g. Om frukterna blir alltför stora utvecklas kärnorna.
Det finns svensk under augusti-september. Resten av året importerar vi från olika håll i Europa. 

Zucchini används i soppor, grytor, stuvad, smörkokt. Den serveras som grönsaksrätt eller som tillbehör till t ex kött och fisk. Zucchini ingår alltid i ratatouille (fransk grönsaksröra). Zucchini äts också rå.