


Grillad majs med tomat- och paprikasalsa
I salsan kan du välja grön istället för röd paprika, då får du en salsa med lite mer bitterhet och pepprighet. Mängden chili är alltid svårt att skriva i ett recept, det bästa är att själv smaka av efter hand. Chilin har olika styrka från gång till gång och gillar du het mat tar du i mer och vill du ha mildare toner tar du bara i mindre chili.
4 portioner
4 förkokta majskolvar
1 röd paprika
1 röd chili
200 g tomater ex Fantastica
1 färsk gul lök
2 msk neutral olja
2 lime
Koriander
Salt och peppar
Finhacka ½ röd chili, paprika, tomater och gul lök. Blanda med olja och saften från 1 lime, smaka upp med salt och peppar. Gillar du koriander kan du hacka ner även den i salsan. Grilla majsen tills den fått fin färg, lägg den på fat och salta. Servera med salsan, koriander och klyftor från 1 lime.