


Jordgubb-, hallon- och rädissallad
De söta syrliga bären passar utmärkt till den peppriga rucolan och rädisorna. Och med sältan blir det en ypperlig sallad till smakrikt grillade grönsaker, fisk eller kyckling.
4 port
250 g jordgubbar
1 ask hallon
1 knippe rädisor
1 färsk gul lök
½ påse rucolasallat
½ påse mâchesallat
1 citron, saften och skalet
2 msk olivolja
Salt och peppar
Dela jordgubbarna i halvor eller kvartar. Skär rädisorna tunt, gärna på mandolin om du har eller dela dem i kvartar. Är blasten från rädisan grön och krispig kan du också använda den i salladen. Skär den gula löken tunt, kom ihåg att använda hela löken även det gröna. Riv skalet, endast det gula från citronen och pressa ur saften. Blanda med bären, rädisorna och löken. Vänd sedan ner rucolan och mâchen, självklart går det också bra att bara använda ena salladssorten. Avsluta med att ringla över olivolja, salta och peppra.