Varma betor smaksatta med vitlök, rosmarin, sardeller samt getostcréme

Detta passar utmärkt till en bit fisk eller stekt kyckling.
Självklart går det lika bra med endast en sorts betor om
du inte har alla sorter hemma. 

 

Du behöver
• 2 rödbetor
• 2 gulbetor
• 2 polkabetor
• ¾ dl olivolja
• 2 vitlöksklyftor, finhackade
• 2 rosmarinkvistar
• 3 sardellfiléer
• Salt och peppar


Getostcréme
• Ca 200 g getost
• 1 dl crème fraiche
• 2 nävar babyspenat
• 1 dl oliver

 

Koka betorna och klyfta dem. Värm olivoljan, tillsätt den finhackade vitlöken, rosmarinen och sardellfiléer.
Låt vitlöken bli mjukt och sardellerna smälta på svag värme, ca 10 minuter. Oljan ska bara småbubbla. Tillsätt betorna och låt allt blandas. Salta och peppra.


Getostcrème: Mosa getosten med crème fraichen. Det gör inget om det är kvar getostbitar.
Fördela crèmen i botten på skålar eller bred ut crèmen
på ett fat. Lägg de varma betorna på crèmen. Tillsätt
oliverna och spenaten. Avsluta med att slå över oljan
med vitlöken och rosmarinen.

Skriv ut receptet här