


Varm vattenmelon med bakad sötpotatis och kikärtor
Att grilla vattenmelonen har de senaste somrarna blivit allt mer populärt, när vattenmelonen får bli lite varm blir den mer aromatisk och får en djupare smak. Här får den bakas en kort stund i ugnen med kryddiga kikärter och krämig sötpotatis.
(4 port)
3-4 små sötpotatis eller 2 stora
1 burk kikärtor
1 msk rapsolja
2 tsk paprikapulver
½ minivattenmelon
½ granatäpple
8-10 padrones
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tahini
mynta
GÖR SÅ HÄR: Skala och skär sötpotatisen i centimetertjocka skivor. Lägg i en ugnsfast form med lite rapsolja i botten. Låt kikärtorna rinna av och blanda med paprikapulver och rapsolja och lägg i samma form som potatisen. Ställ in 200 grader varm ugn i 15-20 minuter. Sötpotatisen ska vara mjuk och kikärtorna krispiga när de är klara. Blanda yoghurten och tahinin, salt och peppra. Låt stå minst 30 minuter för att smakerna ska hinna smälta samman. Skär vattenmelonen i 2 cm tjocka skivor och lägg i formen tillsammans med padrones. Låt ligga i ugnen 5 minuter. Ta ut formen strö över granatäpplekärnor och mynta. Servera med yoghurtsåsen. Här passar det fint med en bit grillat kött eller kyckling.