Tomat- och gurksallad med krondillsdressing

Krondill är inte bara vackert som dekoration på kräftfaten, det är också en användbar krydda. Använd den på samma sätt som du använder örter, passar fint till både till tomater, morötter och i en majonnäs.  

6 portioner 

3 tomater 

250 g cocktailtomater 

1 gul färsk lök 

1 fänkål, tunt skuren 

1 liten dillknippa  

flingsalt och svartpeppar 

krondillsdressing 

1 dillkrona 

saft av 1/2 citron 

4 msk äppelcidervinäger 

4-5 msk olivolja 

salt, peppar 

 

Dela tomaterna, stora som små. Ansa och skär löken och fänkålen i tunna skivor och lägg allt på ett fat. Ringla över dressingen. Hacka dillen grovt och strö över tomaterna, salta och peppra.  

Dekorera med små krondillsbuketter. 

Krondillsdressing: Hacka ner toppen av dillkronan och blanda med citronsaft, vinäger och olivolja. Låt stå ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

PDF