Rostad ljummen potatissallad

Potatissallad med sockerärter och dill. Perfekt till grillat och speciellt till fläskkött då citron, parmesan och dill är underbara smakkompisar till fläsk. 

Ingredienser till 4 personer:

  • Potatis, 500g 
  • Sugarsnaps eller sockerärtor, 1 förpackning 
  • Rädisor, 1 knippe 
  • Spenat, 1påse 
  • Dill, 1 knippe 
  • Purjolök, 10 cm  
  • Citron, 1 st 
  • Parmesan, en handfull hyvlad 
  • Salt och peppar efter smak 
  • Olivolja  

Gör så här:

  1. Rosta potatis i ugn med olivolja och salt i cirka 30 min, 185 grader.
  2. Strimla sugarsnaps/sockerärter, halvera rädisorna, strimla purjolöken. Blanda med potatisen.
  3. Hyvla parmesan.
  4. Hacka dill.
  5. Blanda allt med spenat och ringla över olivolja och citronsaft.
  6. Smaka av med salt och peppar.