


Rostad ljummen potatissallad
Potatissallad med sockerärter och dill. Perfekt till grillat och speciellt till fläskkött då citron, parmesan och dill är underbara smakkompisar till fläsk.
Ingredienser till 4 personer:
- Potatis, 500g
- Sugarsnaps eller sockerärtor, 1 förpackning
- Rädisor, 1 knippe
- Spenat, 1påse
- Dill, 1 knippe
- Purjolök, 10 cm
- Citron, 1 st
- Parmesan, en handfull hyvlad
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja
Gör så här:
- Rosta potatis i ugn med olivolja och salt i cirka 30 min, 185 grader.
- Strimla sugarsnaps/sockerärter, halvera rädisorna, strimla purjolöken. Blanda med potatisen.
- Hyvla parmesan.
- Hacka dill.
- Blanda allt med spenat och ringla över olivolja och citronsaft.
- Smaka av med salt och peppar.