


Rabarberflarn toppad med jordgubbar
Smördeg är perfekt att ha hemma, då är det alltid enkelt att göra en snabb dessert. Lägg på de bär eller frukter som ni gillar och baka i ugnen. Servera! Här tar vi tillvara på rabarberna och toppar med säsongens godaste jordgubbar.
4 portioner
1 smördeg på rulle
4-6 rabarberstjälkar
2 msk strösocker
5 kardemummakärnor
1 ägg
250 g jordgubbar
florsocker
citronmeliss
vaniljglass
Rulla ut smördegen och dela den på hälften. Vik upp kanterna, och nagga botten med gaffel. Mortla kardemummakärnorna och blanda med sockret och strö ut på smördegen. Dela rabarberstjälkarna och lägg på smördegen, de ska hålla sig innanför de uppvikta kanterna. Vispa ägget med en gaffel, pensla kanterna. Grädda i 200 grader varm ugn i cirka 15-18 minuter, kanterna ska få en fin gyllene färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna något. Dela jordgubbarna och lägg på rabarbern. Dela i portionsbitar, dekorera med citronmeliss och pudra med florsocker. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.