Quesadilla med potatis och lök samt avokadocréme

En matig lunch eller lättare middag, servera gärna en krispig grönsallad till. Har du potatis över i kylen passar de utmärkt att mosa och användas här.

 

Du behöver
• 10 medelstora potatisar,
mjöliga
• Salt
• 3/4 dl vetemjöl
• 1 ägg


Panering
• 2 ägg, uppvispat
• 2 dl vetemjöl
• 1 dl panko ströbröd
• ca 1 l neutral rapsolja


Jalapenodip
• 1-2 jalapeno, urkärnade
• ½ dl gräddfil
• 2 dl färskost, 200 g
• 1 lime, saften
• 1-2 vitlöksklyftor
• Salt

 

Skala och koka potatisen. Häll av vattnet, låt svalna något och pressa potatisen i en potatispress. Blanda potatisen med vetemjölet och ägget. Salta och peppra. Rulla till bollar, som en 5-krona i diameter.
Vispa äggen med gaffel. Doppa potatiskroketterna först i äggen, sedan i vetemjöl, sedan en gång till i äggen och sist i panko. Hetta upp olja i en gryta till ca 170 grader. Fritera tills de är gyllenbruna och krispiga, vänd så de får en jämn och fin färg och låt rinna av på hushållspapper. Kom ihåg att ha ett lock i närheten under tiden du friterar Jalapenodip: Mixa alla ingredienser, börja med en jalapeno för att kolla av styrkan. Servera de varma potatisbollarna direkt tillsammans med jalapenodippen, gärna med några extra limeklyftor.

Skriv ut receptet här