Potatissallad med grillad sparris

(4 port)

1 huvud romansallat

500 g delikatesspotatis

1 1/2 dl yoghurt

2 msk hackad dill

1 knippe grön sparris

1 zucchini

1 rödlök

1 citron

1 ask solrosskott

Gör så här:

Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. När den är färdigkokt, häll av vattnet och låt potatisen svalna. Dela zucchinin i grova bitar. Lägg på tallrik och strö över salt, låt dra 10 minuter. Torka av zucchinin med hushållspapper. Blanda potatis och zucchini med yoghurt och fint skuren dill. Smaka upp med salt och peppar. Skala och skär rödlöken tunt. Lägg rödlöken i skål och pressa över citronsaften, blanda runt. Låt stå minst 30 minuter. Om sparrisen blivit torr i botten av stjälken, bryt av dem. Sparrisen delar sig naturligt där stjälken är saftig igen. Lägg den på grillen eller i stekpanna i 2-4 minuter beroende på hur tjock sparrisen är. Skär av nedersta rotdelen på romansalladen. Tvätta salladsbladen, dela de större bladen i grova bitar. Torka de torra i salladsslunga eller med kökshandduk. Sprid ut romansallaten, potatisblandningen, rödlök och sparris. Toppa med örter, salta och peppra. Serveras med grillad fläskfilé.

Skriv ut recept här​​