


Overnight oats med hallon, banan och blodapelsin
Overnight oats är en kall gröt som du får genom att lägga havregryn i blöt
i minst 8 timmar. Bra om du har bråttom på morgonen eller vill ta med en
matig och god gröt på utflykten. Du kan byta ut bären och frukt mot det du
har hemma. Grötgrunden klarar sig 3 dagar i kylen.
Du behöver:
• 2 dl havregryn
• 2 dl mjölk eller
t.ex. mandeldryck
• 1 dl turkisk yoghurt
Topping:
• 1 ask hallon
• 1 banan
• 1-2 blodapelsiner
• 2 msk mandel
• 1/4 granatäpple
• Ev 1 msk honung
GÖR SÅ HÄR:
Blanda havregryn, mjölk och yoghurt. Låt stå
över natten.
Mosa banan, blanda med hallonen och vänd
ner i overnight oats. Spara några hallon att
dekorera med.
Smaka av om du eventuellt vill tillsätta honung,
beror helt på hur mogen bananen är eller hur
söta hallonen är. Skär fina bitar av blodapelsinen,
hacka mandeln och ta ur granatäpplekärnor.
Fördela gröten i skålar och toppa med
blodapelsin, mandel och granatäpplekärnor.