


Örtgrillad avokado med auberginecréme och rostade kikärtor
DU BEHÖVER:
• 4 avokado
• 1 msk olivolja
• Salt
Auberginecréme
• 1 aubergine
• 1 vitlöksklyfta
• 1 bananschalottenlök eller en liten gul lök
• 1 tsk smör
• 1 msk citronsaft
• 2 msk rapsolja
• Salt och peppar
Rostade kikärtor
• 150 g färdigkokta kikärter
• 2 msk matolja
• ½ tsk spiskummin
• ½ tsk malna korianderfrö
• 1 tsk paprikapulver
• Salt
Servering
• 4 salladslökar
• 2 lime
• Koriander
GÖR SÅ HÄR:
Auberginecréme: Picka auberginen och baka den i grillen
eller i ugnen på 175 grader ca 40 minuter. Hacka vitlök och
lök och stek den mjuk i smör. Dela auberginen och skrapa
ur köttet och lägg i en skål tillsammans med löken. Mixa till
en slät créme. Smaka upp med citronsaft, rapsolja, salt och
svartpeppar.
Rostade kikärtor: Hetta upp olja och kryddor och låt
de fräsa ihop en liten stund. Detta för att smakerna i de
torkade kryddorna ska komma fram mer. Tillsätt kikärterna
och stek tills de är krispiga i kryddoljan. Ca 5 minuter. Salta.
Dela avokadon, ta ur kärna och skala halvorna. Pensla med
olivolja och lägg på grillen, ca 3 minuter på varje sida.
Halvera limefrukterna och lägg på grillen. Pressa över lite
limesaft och salta de grillade avokadohalvorna.
Skär salladslöken i tunna strimlor. Bred ut auberginecrémen
på tallrik eller fat. Lägg ut avokado, strö över de stekta
kikärterna. Toppa med salladslök, koriander och lime.