


Örtgrillad aubergine med grillad torsk och bakade rödbetor
DU BEHÖVER:
• 600 g torsk
• Salt och peppar
• 2 auberginer
• 1 knippe oregano
• 1 knippe persilja
• 50 g smör
• Salt och peppar
• ½ citron
Bakade rödbetor
• 500 g rödbetor
• 50 g smör
• 1 msk flytande honung
• 2 msk olivolja
• 2 msk balsamicovinäger
GÖR SÅ HÄR:
Bakade rödbetor: Tvätta rödbetorna noga och baka i 200
grader varm grill eller ugn, 30-40 minuter beroende på storlek.
När betorna är mjuka låt smöret smälta över betorna och tillsätt
honung, balsamico och olivolja. Rör runt och smaka upp med
salt och peppar.
Aubergine: Dela auberginen på längden, skär skåror i
auberginens kött. Fyll skårorna med örter och smör, pressa över
citronsaft. Salta auberginen och ställ på indirekt värme med lock
på grillen ca 20 minuter. Eller baka dem i 175 grader varm ugn.
Grilla torsken till en innertemperatur på 50 grader. Salta och
peppra.
Lägg upp rödbetorna med torsken och den örtspäckade
auberginen. Häll smör- och balsamicoblandingen över.
Dekorera med oregano.