


Mustig gryta med morot, tomat och rödlök
Grytan blir mustig och fyllig som den är men vill du ha den krämigare kan du tillsätta 2 dl grädde och låta det koka ihop. Vill du ha grytan matigare tillsätt 150 g färdigkokta linser. Låt grönkålen koka med sista minuten.
4 portioner
2 rödlök
3 vitlöksklyftor
½ - 1 röd chili
6 morötter
6 plommontomater
3 rosmarinkvistar
3 msk matolja
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
150 g färdigkokta linser
½-1 citron, saften
2-3 blad grönkål
Salt och peppar
Skala och hacka löken och vitlöken, finhacka chilin. Skala och dela morötterna i grova bitar. Dela tomaterna grovt. Fräs lök, vitlök, chili, morötter, tomater och rosmarin i matolja tills löken mjuknat. Tillsätt grönsaksbuljong, vatten och sjud till morötterna blivit mjuka. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Strö sedan grovt rivna grönkålsblad över grytan, koka upp och servera med ett gott bröd.
Skriv ut receptet här