


Morotssoppa med smak av citrongräs, ingefära och lime
Värmande morotssoppa med klassiska asiatiska smaksättare. Kokosmjölken ger fyllighet, tänk på att använda en grönsaksbuljong av god kvalitet för godast smak.
Du behöver
• 1 gul lök
• 1 vitlöksklyfta
• 1 citrongräs
• Ca 500 g morötter
• 2 msk riven ingefära
• 1 msk rapsolja
• 5 dl kycklingbuljong
• 1 lime
• 400 ml kokosmjölk
• ½ röd chili
• Salt och peppar
• ½ dl jordnötter
• Röd chili
• Koriander
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skala och riv ingefäran. Krossa citrongräset. Fräs lök, vitlök, citrongräs
och morötter i oljan i en stor kastrull ca 5 minuter. Tillsätt buljong, ingefära och limesaft. Koka upp och sjud under lock tills morötterna är mjuka. Tillsätt
kokosmjölken och koka upp. Mixa till en slät soppa, smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med jordnötter, koriander och chili.
Skriv ut receptet här