


Mandeltårta med vita chokladägg
Mandelbotten:
• 5 äggvitor
• 2 dl strösocker
• 2 1/2 dl mandelmjöl
Vit chokladcrème:
• 1 gelatinblad
• 2 dl grädde
• 100 g vit choklad
• Skalet från 1 citron
Dekoration:
• 3 passionsfrukter
• Physalis
• Mynta
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 150 grader. Klä en springform 20 cm i diameter eller som här i en fyrkantig form 20x20 cm med bakplåtspapper. Vispa äggvitor till ett hårt skum med elvisp, tillsätt strösockret lite i taget under konstant vispning. Vänd försiktigt ner mandelmjölet och rör tills allt blivit väl blandat. Bred ut marängen i formen och grädda mitt i ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och låt svalna innan du lossar kakan ur formen. Vit chokladcrème Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter. Hacka den vita chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull. Krama vattnet ur gelatinbladet och rör ner i grädden. Slå grädden över chokladen och rör till en slät crème. Avsluta med att röra ner citronskalet. Låt crèmen kallna minst några timmar i kylskåp, helst över natten. Vispa crèmen med elvisp till en fast smet. Fyll en spritspåse. Spritsa ut runda bollar på tårtan. Tryck till bollarna med en varm tesked, så det bildas en liten urgröpning. Lägg i en physalis som äggula. Fyll mellanrummen med passionsfrukt och avsluta med myntablad.
Skriv ut receptet här