


Lamm med ramslök i smöremulsion
Du behöver:
• 600 g lammentrecote
• Smör • Salt och peppar
• 1 knippe morötter
• 300 g potatis
• 8 ramslöksblad
Smöremulsion:
• 2 ägg
• 300 g smör
• 2 msk vatten
• Citronsaft
GÖR SÅ HÄR:
Bryn lammentrecoten i smör, salta och peppra. Stek färdigt lammet i 150 grader varm ugn tills innertemperaturen är 55 grader. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp. Koka potatisen och morötterna i saltat vatten. Smöremulsion: Koka äggen i 2 minuter och kyl dem. Bryn smöret tills det får en nötbrun färg. Dela äggen och gröp ur dem. Lägg i en kanna, tillsätt vatten, en nypa salt och svartpeppar. Äggen är knappt kokta så det är bara äggvitan som hunnit stelna något. Mixa äggen och tillsätt smöret i en tunn stråle när det ännu är varmt. Smaka upp med citronsaft, salt och peppar. Skär ramslöken grovt och blanda med potatis och morötter. Rör runt smöremulsionen med potatisen och morötterna. Skär upp lammentrecoten och servera till.
Skriv ut receptet här