


Krispig grönkål med smak av pepparrot och dill
Här serveras denna sallad som topping på en bit stekt torsk, det går lika bra till kött. Eller gör dubbla mängden salladen och lägg till pumpafrön och ät som mellis eller lättare lunch.
Du behöver
• 4 grönkålsblad
• 2 äpplen
• 1 msk riven pepparrot
• 2 msk skuren dill
• 2 msk rapsolja
• Salt och peppar
• Smörstekt fisk
Riv grönkålen i grova bitar. Massera med rapsolja och salt. Skär äpplena i tunna skivor, gärna på mandolin om du har. Du kan också använda en osthyvel. Blanda försiktigt med grönkålen. Riv pepparroten och toppa grönkålen med pepparroten och rikligt med hackad dill. Stek fisken i smör och lägg sedan på tallrikar och ringla smöret runt om fisken. Toppa med
grönkålssalladen.
Skriv ut receptet här