


Krämig grönkål med äpple och kryddpeppar
Under det kallare halvåret är det gott med varma lite fylligare tillbehör som denna krämiga grönkål. Grönkålen har bara precis hunnit bli genomvarm för att behålla sin krispighet.
Du behöver
• 4 grönkålsblad
• 2 lökar
• 2 äpplen
• 2 kryddpepparkorn
• 1 dl créme fraiche
• 2 dl grädde
• Salt och peppar
• 2 dl riven lagrad hårdost
Skala och skär lökar tunt, stek i smör tills löken är mjuk och fått fin färg. Tillsätt grädde, créme fraiche med kryddpeppar och låt koka ihop. Skölj och skär grönkålen i grova bitar. Skär äpplet i grova tärningar. Tillsätt grönkålen och äppelbitarna till grytan och låt det koka två minuter. Salt och peppra och riv över rikligt med lagrad hårdost. Servera gärna till stekt kyckling.
Skriv ut receptet här