


Kålrotspommes med yoghurtdipp
Kålrot går att användas till så mycket mer än rotmos, här är det pommes som görs i ugnen. För att det ska bli jämt tillagade är det viktigt att de inte ligger på varandra.
4 portioner
1 kålrot
2 msk potatismjöl
2 msk olivolja
1-2 tsk salt
1 tsk paprikapulver gärna rökt
yoghurtdipp
1 1/2 msk tahini
1 1/2 dl yoghurt
2 msk finhackad persilja
1/2 tsk salt
1 tsk citronsaft
2 baby gem
Värm ugnen till 225grader. Skala och skär kålroten i 1 cm tjocka stavar. Vänd runt kålrotsstavarna i potatismjölet i en stor skål. Ringla därefter över olivoljan och vänd runt igen. Krydda med paprikapulver och salt blandas väl. Placera ut stavarna i rader på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen, efter 15 min vänd dem med en tång eller gaffel. Sätt in plåten i ytterligare 15 min, eller tills stavarna är helt mjuka.
Blanda ihop alla ingredienser tillyoghurtdippen. Smaka av med salt och citronsaft
Servera kålrotspommes direkt från ugnen med dippen och salladsbladen. Kryddiga korvar passar utmärkt till dessa kålrötter.
Skriv ut receptet här