Jordgubbar med rabarbermousse

Jordgubbar och rabarber är riktiga försommarsmaker som  passar väldigt bra tillsammans! Rabarbermoussen kan med fördel förberedas en till två dagar innan den serveras.

4 portioner

250 g jordgubbar

4 drömmar eller annan småkaka

Rabarbermousse

2 gelatinblad

200 g rabarber

1/2 dl socker

1 dl grädde

1/2 dl gräddfil

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Strö över sockret och sjud till en kompott. Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner i rabarbern. Låt allt svalna. Vispa grädden fast, rör ner gräddfilen. Rör ner rabarberkompotten i grädden och låt stå ca 30 minuter.

Skär jordgubbarna i skivor och lägg på tallrikar i formen av en blomma. Smula kakor och lägg mitt på tallriken. Lägg en rejäl klick av rabarbermoussen i mitten. Dekorera med mynta och liten finskuren rabarber om du vill.