


Jordgubbar med rabarbermousse
Jordgubbar och rabarber är riktiga försommarsmaker som passar väldigt bra tillsammans! Rabarbermoussen kan med fördel förberedas en till två dagar innan den serveras.
4 portioner
250 g jordgubbar
4 drömmar eller annan småkaka
Rabarbermousse
2 gelatinblad
200 g rabarber
1/2 dl socker
1 dl grädde
1/2 dl gräddfil
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Strö över sockret och sjud till en kompott. Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner i rabarbern. Låt allt svalna. Vispa grädden fast, rör ner gräddfilen. Rör ner rabarberkompotten i grädden och låt stå ca 30 minuter.
Skär jordgubbarna i skivor och lägg på tallrikar i formen av en blomma. Smula kakor och lägg mitt på tallriken. Lägg en rejäl klick av rabarbermoussen i mitten. Dekorera med mynta och liten finskuren rabarber om du vill.