


Ingefärspicklade rödbetor
Rödbetorna picklas i en kall lag vilket gör att de behåller sin krispighet.
Du får då inte bara ett gott tillbehör utan också ett tillbehör som bidrar
med krispighet. De picklade rödbetorna kan du servera på mackan, i
salladen, till söndagssteken eller till den grillade kycklingen. Så länge
lagen täcker betorna och rena redskap används så håller betorna 3-4 veckor i kylen.
Du behöver:
• Till en ½ liters burk
• 300 g rödbetor
• 3 cm ingefära
• 3/4 dl ättika 12%
• 1 1/2 dl strösocker
• 2 1/4 dl vatten
• 2 lagerblad
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp ättika, vatten och socker. Låt
svalna. Skala och skär rödbetorna och
ingefäran i tunna skivor. Gärna på mandolin
om du har. Fyll burken med betorna,
ingefäran och lagerblad, täck med 1-2-3
lagen. Låt stå ett dygn innan servering.