Grillad sparris med getost, karamelliserad lök och pinjenötter

DU BEHÖVER:
• 2 gula lökar eller
3 schalottenlökar
• 2 msk smör
• 1 msk socker
• Salt
• Ca 300 g bredbar getost
• 2 knippe sparris
• 1 pkt tomater på kvist
• 2 msk pinjenötter
• Olivolja
• 1 citron
• Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:
Skala och skär löken tunt. Smält smöret och stek löken mjuk på
svag värme. När löken är mjuk, men utan att den fått färg, strö
över sockret. Låt allt bli varmt och ställ sedan åt sidan. Rosta
pinjenötterna i en torr stekpanna. Bryt av de eventuellt torra
ändarna på sparrisarna. Lägg sparris och tomat på grillen. Bred
under tiden ut getosten på tallrikar eller ett fat. Bred ut den
karamelliserade löken. Lägg över sparrisen och tomaterna.
Pressa över citronsaft, salta och peppra. Avsluta med att strö
över pinjenötter.

Skriv ut receptet här