


Grillad portabello- och päronsallad med ädelost
DU BEHÖVER:
• 4 päron
• 4 portabellosvampar
• 1-2 schalottenlökar
• 2 msk flytande honung
• 3 msk balsamicovinäger
• 3 msk rapsolja
• 150 g ädelost
• 1 påse blandad sallad
• 1 kvist rosmarin
GÖR SÅ HÄR:
Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg lökringarna i kallt
vatten. Koka ihop honung och balsamicovinäger tills hälften
återstår, blanda därefter med rapsolja.
Skär päronen i skivor. Dela portabellon i skivor. Lägg päron
och svamp på grillen och grilla ca 3 minuter på varje sida.
Lägg sallad i botten på ett fat, varva grillat päron och svamp.
Smula över ädelosten, torka löken och strö över, ringla över
vinägretten. Toppa med rosmarin, salt och peppar.