


Grillad zucchini och bakad zucchini med yoghurt
DU BEHÖVER:
• 2 zucchini
• 1 dl naturell yoghurt
• Saften från ½ citron
• Salt och peppar
Chili- och persiljedresssing
• 1/2 tsk finhackad chili
• 1 vitlöksklyfta
• 1 msk citronsaft
• 2 msk hackad persilja
• 3 msk olivolja
• Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
Nagga en zucchini med en gaffel. Baka på grillen tills den
är helt mjuk, ca 25 minuter. Låt den svalna något innan du
delar den på längden och skrapar ur köttet. Lägg köttet
i skål och mosa med en gaffel. Blanda med 1 dl naturell
yoghurt och citronsaft. Salta och peppra.
Chili- och persiljedresssing: Blanda alla ingredienser.
Tänk på att kolla av styrkan på chilin, så den inte är för het
för din smak, innan du blandar i allt. Är det en mild chili,
ta lite mer för rätt hetta.
Dela den andra zucchinin i skivor, salta och låt dra några
minuter. Torka av den vätska som dragits ur. Lägg på
grillen med tomater. Ringla chili- och persiljedressingen
över den grillade zucchinin och servera tillsammans med
gott bröd, en bit grillat kött eller kyckling.