


Grillade morötter & majs med lime- och koriandersmör
Fortsätt njuta av grillsmakerna under hösten. Kom ihåg att lägga majskolvarna i blöt en stund innan de läggs på grillen annars kommer bladen börja brinna och majskornen bli hårt grillade istället för som nu när den varsamt tillagas under bladen.
4 portioner
4 majskolvar
8 morötter
Lime- och koriandersmör
100 g smör, rumstempererat
2 lime, skalet
1 stor knippa koriander
Salt och peppar
Tomat- och jalapenodressing
1 kruka bladpersilja
2 plommontomater
1 färsk grön jalapeno
2 lime, saften
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
Salt och peppar
Lägg majskolvarna med skalet kvar i blöt, ca 30 minuter. Skrubba morötterna. Låt majskolvarna rinna av och lägg på grillen tillsammans med morötterna. Grilla 20-30 minuter. Bladen runt majsen kommer bli svarta men ingen fara, majskornen är fortfarande gula och fina.
Lime- och koriandersmör: Riv limeskalet. Hacka koriandern. Blanda ihop limeskal och koriander med smöret och smaka av med salt och peppar.
Tomat- och jalapenodressing : Kärna ur jalapenon och pressa saften ur limen. Mixa snabbt alla ingredienser. Smaka upp med salt och svartpeppar. Om ni inte vill få för het dressing, börja med halva jalapenon och smaka av hettan.
Dra ner bladen runt majsen och snurra ihop dem. Ta bort de trådar som finns kvar på majskolven. Lägg på ett fat tillsammans med morötter, smöret och salsa. Servera tillsammans med grillad kyckling eller valfritt favoritprotein.
Skriv ut receptet här