


Grillad sparris med kycklingbröst, parmesan- och citronyoghurt
Här grillar vi alla ingredienser, men det går lika bra att laga dem på spisen och i ugnen. Kycklingen kan bytas ut mot fisk om man hellre föredrar det.
4 portioner
600 g kycklingbröst, gärna med skinn
2 knippe grön sparris
1 bunt färsk lök
2 nävar rucola
1 citron
Parmesan- och citronyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 1/2 dl riven parmesan
1 liten vitlöksklyfta
1/2 citron, skalet och saften
1 msk olivolja
Salt och peppar
Ansa och dela lökarna, hela löken ska användas. Börja med att lägga kycklingbrösten på grillen på indirekt värme med skinnsidan nedåt. När kycklingen fått fin färg, vänd och laga färdigt på grillen eller i ugn tills innertemperaturen är 68°. Lägg löken, sparrisen och den delade citronen på grillen och grilla tills de fått fin färg.
Parmesan- och citronyoghurt: Blanda yoghurten med parmesan, riven vitlök, skalet och saften från citronen. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
Servering: Skär upp kycklingbröstet, salta och peppra. Lägg rucola i botten på tallriken, lägg kycklingen på salladen. Lägg de grillade sparrisarna och lökarna vid sidan av kycklingen. Lägg dit en klick yoghurt, avsluta med att ringla över olivolja, toppa med örter, t ex ängsyra eller persilja.