Grillad avokado med rädisor, tomater och mango

Avokadon får en rundare och mer fyllig smak när den grillas, men tänk på att den behöver ligga en stund på grillen för att den ska hinna få både färg och bli varm. Du kan lägga  till räkor eller lax om du vill göra rätten mer matig.

4 portioner

6 avokado

1 ask cocktailtomater

1 mango

1/2 knippe rädisor

1 påse mâchesallad

1 dl hyvlad parmesan

1 citron

2 msk finskuren gräslök

Olivolja

Salt och peppar

 

Dela, kärna ur och ta bort skalet på avokadon och lägg den på grillen. Du kan också grilla den i ugnen med grillelement. Dela tomaterna, tärna mangon och dela rädisorna i kvartar. Lägg mâchesallad på tallrikar, fortsätt med avokadon, mango, rädisor och tomater. Ringla över rikligt med olivolja, pressa över citronsaft, salta och peppra. Toppa allt med parmesan och gräslök.