Focaccia

Mångas favoritbröd som är luftigt och går snabbt att baka. Dekorera med säsongens grönsaker och låt din konstnärliga ådra få fritt utrymme. Förutom rosmarin är timjan och persilja goda örter att använda.  

 

1 bröd 

50 g jäst 

dl ljummet vatten 

1 dl olivolja 

2 msk honung 

1 1/5 msk flingsalt 

12-15 dl vetemjöl 

 

Till dekoration, exempelvis: 

salladslökar, tomater, rosmarin, olivolja, salt 

 

Smula ner jästen i en bunke och rör ut i vatten, olivolja, honung och flingsalt. Tillsätt mjölet lite i taget, när allt mjöl är tillsatt fortsätt arbeta degen i 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter.  

Häll ut degen på en oljad plåt. Tryck ut den så den är ca 1 centimeter tjock. Låt jäsa i 20 minuter.  

Gör fördjupningar i degen med dina fingrar, ringla över olivolja, strö över salt och dekorera med grönsakerna.  Grädda i 220 grader cirka 20 minuter.

PDF