Clementinsallad med grönkål

En snabb och fräsch sallad, perfekt under vinterhalvåret. Grönkål och clementin är som bäst i säsong ungefär samtidigt, så njut av en smakrik och frisk sallad.  

Ingredienser:

  • 200 g grönkål  
  • 50 g mandel  
  • 4 st Clementiner  
  • Saften av ½ citron  
  • 3 msk olivolja  
  • 1 tsk honung  
  • Flingsalt & peppar  

Gör såhär:

  1. Repa grönkålen och ta bort de tjocka stjälkarna.
  2. Riv eller hacka grovt.
  3. Rosta mandlarna på hög värme i en torr panna, var försiktig så de inte bränns. Ställ dem till sidan och låt svalna. 
  4. Filea clementinerna (skär av skalet och skär sedan ur klyftorna).
  5. Blanda grönkålen med citronsaft, honung och olivolja.
  6. Grovhacka de rostade mandlarna och vänd i tillsammans med clementinklyftorna i grönkålen.
  7. Toppa med salt och peppar.
  8. Ät som den är eller servera som tillbehör till middagen.  

 

Utskriftsbart recept