


Clementinsallad med grönkål
En snabb och fräsch sallad, perfekt under vinterhalvåret. Grönkål och clementin är som bäst i säsong ungefär samtidigt, så njut av en smakrik och frisk sallad.
Ingredienser:
- 200 g grönkål
- 50 g mandel
- 4 st Clementiner
- Saften av ½ citron
- 3 msk olivolja
- 1 tsk honung
- Flingsalt & peppar
Gör såhär:
- Repa grönkålen och ta bort de tjocka stjälkarna.
- Riv eller hacka grovt.
- Rosta mandlarna på hög värme i en torr panna, var försiktig så de inte bränns. Ställ dem till sidan och låt svalna.
- Filea clementinerna (skär av skalet och skär sedan ur klyftorna).
- Blanda grönkålen med citronsaft, honung och olivolja.
- Grovhacka de rostade mandlarna och vänd i tillsammans med clementinklyftorna i grönkålen.
- Toppa med salt och peppar.
- Ät som den är eller servera som tillbehör till middagen.