


Blomkålsris med saffran och dadlar
En av de mest karaktäristiska kryddorna är saffran och detta blomkålsris med saffran och dadlar är en härlig rätt som står sig hela vintern.
Ingredienser:
- 300 gram blomkålsris (riven blomkål)
- 1 morot
- 1/2 liten lök
- 6 torkade, urkärnade dadlar
- 3 msk färskpressad apelsinjuice
- 1 tsk salt
- En nypa saffran
- Finhackad röd chili
- Riven färsk ingefära
- 2 tsk kallpressad rapsolja
- Färsk persilja och koriander
- En näve sötmandlar, rostade
Gör så här:
- Skiva löken, riv moroten, hacka dadlarna.
- Koka upp vatten, lägg i blomkålsriset. Låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet.
- Blanda ihop med blomkålsriset med lök, morot och dadlarna.
- Blanda saffran, salt, färskpressad apelsinjuice, ingefära, olja och chili.
- Rör ner blandningen med blomkålen.
- Toppa med färsk persilja, koriander och de rostade sötmandlarna.