


Betcarpaccio med sardell och citronolja
Självklart går det lika bra med endast en sorts betor om du inte har alla sorter hemma. En enkel förrätt som går bra att förbereda, som också goda att toppa med riven parmesan.
Du behöver
• 2 rödbetor
• 2 polkabetor
• 2 gulbetor
• 4 ml olivolja
• 1 citron
• 2 sardeller
• 1 näve rucola
• ½ dl rostade pinjenötter
Koka betorna. Skala och skär dem tunt gärna på mandolin om du har. Annars skär de tunt med kniv och lägg ut de tunna betskivorna på fyra tallrikar. Rosta pinjenötter i en torra stekpanna, tills de får en gyllene färg.
Värm olivolja och låt sardellerna smälta i oljan. Riv skalet från citronen och pressa ner saften i oljan. Låt allt bli varmt Slå den varma oljan med sardeller och citron över betorna.
Toppa med rucola och pinjenötter. Avsluta med lite extra salt och svartpeppar.
Skriv ut receptet här