Bananbröd med smak av ingefära

Recept på saftigt bröd med smak av söt banan och het ingefära. Bananbröd gör är perfekt som mellanmål eller som en sötare avslutning på en frukost.

Du behöver:

• 100 g rumsvarmt smör

• 2 dl socker

• 5 mogna bananer

• 2 ägg

• 3 tsk riven ingefära

• 3 ½ dl vetemjöl

• 1 tsk bakpulver

• ½ tsk salt

• ½ tsk vaniljsocker

Till servering

• Jordnötssmör

• Bananer

• Blåbär

 

GÖR SÅ HÄR:

Värm ugnen till 200 grader. Smörj och bröa en form med ströbröd. Skala och mosa 4 bananer. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner äggen, den rivna ingefäran i smöret och sedan de mosade bananerna. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten. Häll smeten i formen. Dela den sista bananen på längden och lägg med snittytan uppåt i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40–50 minuter. Känn efter med provsticka, den ska inte bli kladdig, då är kakan klar. Låt kakan svalna.Skär upp bitar av bananbrödet och servera med jordnötssmör, skivad banan och blåbär.

Recept att skriva ut