Apelsinsallad med spetskål

En läcker sallad med sting! Ett snabbt och lättlagat tillbehör som passar till det mesta.

Ingredienser:

  • 1 spetskål
  • 2 morötter
  • 2 apelsiner
  • ½ citron
  • ½rödchili
  • 2 tsk honung
  • 2 msk rapsolja
  • Salt & peppar

Gör såhär:

  1. Strimla spets kål och morot fint, alternativt hyvla dem på ett rivjärn eller med en osthyvel.
  2. Filea en av apelsinerna (skär av skalet och skär sedan ur klyftorna) och blanda med spetskålen och morötter.
  3. Pressa den andra apelsinen och en halv citron.
  4. Skiva chilin tunt och ta eventuellt bort kärnorna.
  5. Blanda ihop chili, apelsinsaft, citronsaft, honung, olja och koka upp snabbt.
  6. När dressingen kokat upp, ta bort den från plattan och låt den svalna.
  7. Häll dressingen över salladen och blanda runt.
  8. Låt stå i kylen en liten stund innan servering.

 

Utskriftsbart recept