


Apelsinsallad med spetskål
En läcker sallad med sting! Ett snabbt och lättlagat tillbehör som passar till det mesta.
Ingredienser:
- 1 spetskål
- 2 morötter
- 2 apelsiner
- ½ citron
- ½rödchili
- 2 tsk honung
- 2 msk rapsolja
- Salt & peppar
Gör såhär:
- Strimla spets kål och morot fint, alternativt hyvla dem på ett rivjärn eller med en osthyvel.
- Filea en av apelsinerna (skär av skalet och skär sedan ur klyftorna) och blanda med spetskålen och morötter.
- Pressa den andra apelsinen och en halv citron.
- Skiva chilin tunt och ta eventuellt bort kärnorna.
- Blanda ihop chili, apelsinsaft, citronsaft, honung, olja och koka upp snabbt.
- När dressingen kokat upp, ta bort den från plattan och låt den svalna.
- Häll dressingen över salladen och blanda runt.
- Låt stå i kylen en liten stund innan servering.