Ugnsbakad morot med spenat, chili och citron

4 portioner som tillbehör

Kan serveras varm eller kall.

 

4 stora morötter

1 msk neutral rapsolja

1 msk sesamfrön, rostade

2 nävar baby spenat

½ röd chili, vill du ha hetare morötter tar du mer chili eller använder ex Habanero

1 eko citron

10 korianderkvistar

flingsalt

 

Gör såhär:

Tvätta och pensla morötterna med rapsoljan. Lägg de i en ugnsfast form och baka i ugnen på 160° 30-45 minuter. Tiden beror på hur stora morötter ni använder, moroten ska vara helt mjuk igenom. Rosta sesamfrön gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär chilin tunt. Riv skalet från citronen, gärna med ett zestjärn (eller rivjärn) så att du bara får med det gula på skalet. Dela morötterna i grova bitar, blanda med baby spenaten, citronskal, chili och salta. Toppa med sesamfrön, korianderkvistar och droppa över saften från ½ citron.