


Ugnsbakad morot med spenat, chili och citron
4 portioner som tillbehör
Kan serveras varm eller kall.
4 stora morötter
1 msk neutral rapsolja
1 msk sesamfrön, rostade
2 nävar baby spenat
½ röd chili, vill du ha hetare morötter tar du mer chili eller använder ex Habanero
1 eko citron
10 korianderkvistar
flingsalt
Gör såhär:
Tvätta och pensla morötterna med rapsoljan. Lägg de i en ugnsfast form och baka i ugnen på 160° 30-45 minuter. Tiden beror på hur stora morötter ni använder, moroten ska vara helt mjuk igenom. Rosta sesamfrön gyllenbruna i en torr stekpanna. Skär chilin tunt. Riv skalet från citronen, gärna med ett zestjärn (eller rivjärn) så att du bara får med det gula på skalet. Dela morötterna i grova bitar, blanda med baby spenaten, citronskal, chili och salta. Toppa med sesamfrön, korianderkvistar och droppa över saften från ½ citron.