Potatissallad med rädisa och sparris

8 portioner till bufféservering 

500 g sparrispotatis 

1 knippe sparris, lila eller grön 

1-2 färska lökar 

1 bunt rädisa 

¾ dl rapsolja 

2-3 msk äppelcidervinäger 

Salt och svartpeppar 

Gräslök, det är också gott med persilja och/eller dill. Använd det ni har hemma eller gillar. 

Gör så här: 

Lägg sparrispotatisen i kokande saltat vatten. Koka tills den är mjuk, slå av vattnet. Låt potatisen svalna. Bryt av botten av sparrisarna, de kommer gå av där den torra delen möter den saftiga krispiga delen. Koka sparrisen i saltat vatten 2-3 minuter. Den ska ha tuggmotstånd i mitten. Dela sparrisen i tre bitar på längden. Halvera rädisorna. Skär löken tunt, tänk på att använda hela löken. Endast det som är torrt eller skadat skärs bort och slängs. Finhacka rikligt med gräslök. Dela potatisen på hälften eller i grova bitar. Blanda alla ingredienser (spara hälften av gräslöken och sparristopparna), smaka upp med salt och peppar. Lägg på ett stort fat och avsluta med att strö över sparristopparna och gräslöken.