Persikosallad med getost och pinjenötter

Karamellen med rosmarin ger en härlig smak till de söta persikorna. En utmärkt sallad till sommarens grillrätter.  

4-6 portioner 

1 romansallat 

4 persikor 

200 g getost 

3 msk pinjenötter 

3 rosmarinkvistar 

2 msk råsocker 

2 msk vatten 

Saften från 1 citron 

Olivolja 

Salt och peppar 

Halvera persikorna och ta ur kärnorna. Koka ihop socker, vatten och rosmarin till en ljus karamell. Stek persikan i karamellen med snittytan nedåt 3-5 minuter.  

Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de får en fin gyllene färg. Skölj romansallaten och lägg ut bladen på ett fat, lägg dit persikan och ringla över karamellen från stekpannan. Strö över pinjenötter, smula getosten, pressa över citronsaft, salta, peppra och avsluta med att ringla över olivolja. 

PDF