


Omelett med lax, pepparrot och lila sparris
6 portionsformar
3 ägg
2 dl grädde
Skal från 1 citron
Salt och peppar
Picklad rödlök
½ liten rödlök
1 msk ättika 12%
2 msk socker
3 msk vatten
1 tsk salt
6 skivor kallrökt lax
6 lila sparrisar, det går lika bra med gröna sparrisar.
Dill
Vispa ihop ägg, grädde, citronskal med salt och peppar. Smörj 6 portionsformar och fördela smeten. Grädda i 110° i ca 20 minuter. Tiden beror på hur stora formar ni har så titta efter då och då, det kan ta både kortare och längre tid.
Skala och skär rödlöken tunt. Koka upp ättika, socker, vatten och salt. Slå den varma lagen över rödlöken. Låt dra minst 30 minuter.
Bryt av botten av sparrisarna, de kommer gå av där den torra delen möter den saftiga krispiga delen. Koka sparrisen. Ca 1 minut i saltat vatten. Du kan också välja att ha sparrisen rå, det går precis lika bra, du får ett härligt krisp.
Lägg laxen på omeletterna, riv över rikligt med pepparrot, toppa med sparrisen, picklad rödlök och dill.
Vill du förenkla ytterligare kan du använda färdigpicklad rödlök