Nektarinsallad med avokado och svarta linser

Stenfrukter som nektariner och persikor får en djupare smak när de fått bli varma, gärna på grillen sommartid. Föredrar du exempelvis bulgur eller ris framför linser går det lika bra att använda istället för att göra salladen mer matig.  

portioner 

4 nektariner 

2 avokado 

1 rödlök 

70 g babyspenat 

½ dl hackade valnötter 

1 dl svarta oliver 

2 dl kokta svarta linser 

 

2 dl gräddfil 

2 msk Ingefära 

salt och peppar 

 

Riv ingefäran och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Kärna ur och skär nektarinerna i stora klyftor. Grilla eller stek dem några minuter på varje sida. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken tunt. Lägg babyspenaten och linserna på ett fat. Lägg på nektariner, avokado, lök, valnötter och oliver. Klicka ut den smaksatt gräddfilen. Toppa med persilja och lite extra salt och peppar. 

PDF