


Nektarinsallad med avokado och svarta linser
Stenfrukter som nektariner och persikor får en djupare smak när de fått bli varma, gärna på grillen i sommartid. Föredrar du exempelvis bulgur eller ris framför linser går det lika bra att använda istället för att göra salladen mer matig.
4 portioner
4 nektariner
2 avokado
1 rödlök
70 g babyspenat
½ dl hackade valnötter
1 dl svarta oliver
2 dl kokta svarta linser
2 dl gräddfil
2 msk Ingefära
salt och peppar
Riv ingefäran och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Kärna ur och skär nektarinerna i stora klyftor. Grilla eller stek dem några minuter på varje sida. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken tunt. Lägg babyspenaten och linserna på ett fat. Lägg på nektariner, avokado, lök, valnötter och oliver. Klicka ut den smaksatt gräddfilen. Toppa med persilja och lite extra salt och peppar.