


Bakade morötter med smak av tomat och krondill
Nu är morötterna som sötas och godast, allt som behövs är att skrubba av dem lätt och sedan in i ugnen. Detta tillbehör är utmärkt som bufférätt eller som tillbehör till grillade rätter.
6 portioner
8 morötter
1 msk olivolja
salt
Dressing
2 tomater, gärna riktigt mogna
2 schalottenlökar
4 msk olivolja
2 msk vinäger, gärna äppelcidervinäger
2 dillkronor
salt oh peppar
1 huvud romansallad
dillkronor
Sätt ugnen på 225°. Skrubba morötterna och gnid in dem med olja och salta. Lägg morötterna i en ugnssäker form. Rosta dem mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.
Dressing: Skär tomaterna i så små bitar du kan. Skala och finhacka lökarna. Blanda tomater och lök med olivolja, vinäger och krondill. Salta och peppra.
Lägg upp morötterna med romansallat och ringla över dressingen. Garnera med krondill.