Kryddig melonsalsa med fänkål

De söta melonerna passar fint till de milda lakritstonerna från
fänkålen och den heta chilin. Majsen kan uteslutas eller lägg hela
majskolven på grillen om du föredrar det. Här serverar vi salsan till
grillad lax den passar också bra till stekt eller grillad kyckling.

(4 port)
½ galiamelon eller cantaloupe
3 dl finhackad fänkål ca 1 st
2 salladslökar
2 tsk hackad chili
1 majskolv
1 msk smör
1-2 lime, saften
2 msk rapsolja
8 padrones
salt och peppar


GÖR SÅ HÄR: Skär små tärningar av galia- eller cantaloupemelon,
fänkål, salladskål och chili, blanda med limesaft och rapsolja. Smaka
av salsan för att se hur mycket limejuice du tycker ger lagom syra,
salta och peppra.
Skär majskornen från kolven och stek i en het stekpanna med smör
tills de fått fin gyllene färg. Stek eller grilla padrones tills de får lite
svarta blåsor. Salta och peppra majs och padrones.
Strö padrones och majskorn över salsan. Njut!

PDF