


Laxröra på Amandine - potatis
8 portioner till bufféservering
ca 300 g Amandinepotatis
200 g varmrökt lax
1 dl gräddfil
½ dl finhackad dill
½ knippe grön sparris
1 dl stenbitsrom, MSC-märkt
Koka upp saltat vatten och lägg i Amandinepotatisen. Koka tills den är helt mjuk, häll av vattnet och låt potatisen svalna.
Bryt av botten av sparrisarna, de kommer gå av där den torra delen möter den saftiga krispiga delen. Koka sparrisen i saltat vatten 1-2 minuter. Skär av knopparna plus lite till. Nederdelen av sparrisarna skärs i tunna skivor.
Mosa laxen med en gaffel och blanda med gräddfil, dill och den finskurna sparrisen. Smaka av med salt och peppar.
Halvera potatisarna, skär av lite i botten på potatishalvorna om de står stabilare. Fördela laxröran på potatisen, toppa med stenbitsrom och sparrisknopp.