Japanska pannkakor

Ingredienser:

  • 1 påse miso 
  • 1 påse asiatisk mix  
  • 1 lime 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hoisinsås  
  • 2 ägg 
  • 2 dl mjöl 
  • ½ dl vinäger 
  • ½ chili 

Gör så här:

  1. Blanda misopasta med 1 ½ dl kokande vatten till en buljong.
  2. Rör ihop mjölet med miso-buljongen till en pannkakssmet. Tillsätt mer mjöl om det behövs, konsistensen ska vara tjockare än vanlig pannkakssmet.  
  3. Gör en dressing av pressad lime, vitlök och hoisinsås.  
  4. Gör en 1-2-3 lag och blanda med 1/3 av den asiatiska mixen och låt dra i 5 minuter.   
  5. Blanda ner ägg och resten av den asiatiska mixen i pannkaksmeten.
  6. Stek små, tjocka plättar tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Toppa med dressing och lite chili.