


Grillad sparris med tomatdressing
Allt tillagas på grillen, bara lite efterarbete krävs. Tomatdressingen får extra karaktär då den är gjord på tomater som först grillats. Grönsakerna passar utmärkt att servera var för sig, som tillbehör till varmrätt eller på en buffé.
4 port
4 små eller 2 stora rödlökar
1 ask Fantastica-tomater
3 msk olivolja
1 ½ msk äppelcidervinäger
salt och peppar
2 knippen grön sparris
Parmesan
Lägg rödlökarna hela på gallret eller direkt i glöden 20–40 minuter beroende på storlek. De ska bli helt mjuka. Lägg tomatkvistarna på aluminiumfolie och sedan på grillen. Låt ligga ca 20 minuter, de ska också bli helt mjuka. Mosa ¾ av tomaterna, blanda med olivolja och vinäger. Smaka upp med salt och peppar. Skala rödlökarna och dela i bitar. Bryt av sparrisen i botten om ändarna hunnit torka. Grilla ca 5 minuter. Lägg upp sparrisen på tallrikar, fördela rödlöken och de hela tomaterna. Riv över lite parmesan, ringla ut tomatdressingen och avsluta med lite extra olivolja, salt och peppar.
Balsamicovinäger är också gott i tomatdressingen, tänk då bara på att den får en mörkare färg.