


Kall galiasoppa med cantaloupe- knyten och jordgubbar
En varm sommardag är en iskall läskande melonsoppa gott som
mellis eller dessert. Limesockret är användbar smaksättare till mycket
så passa gärna på att göra lite mer och spara i en burk. Perfekt att
strö över jordgubbar och hallon, bärtårtan eller yoghurten.
(4 port)
1 galiamelon
2 dl jordgubbar
2 msk socker
1 lime, skalet
ca ¼ cataloupemelon
4 msk mascarponeost
GÖR SÅ HÄR: Dela och ta ur kärnorna ur galiamelonen, lägg
melonhalvorna i frysen 1/2-1 timme.
Dela jordgubbarna på hälften eller i fjärdedelar. Riv skalet på limen
gärna på ett zestjärn för att inte få med det vita beska i skalet. Blanda
limeskalet med sockret noggrant för att sockret ska få smak av limen,
gärna i en mortel om du har.
Skala och skär tunna skivor av cantaloupemelonen, helst på
mandolin. Lägg en liten klick mascarpone mitt på melonen och gör
små knyten genom att trycka ihop melonen från 3 håll. Eller vik ihop
melonen på hälften så det blir små halvmånar.
Mixa den kalla galiamelonen. Lägg melonknyten i tallrikar, slå över
den mixade melonen. Lägg ut över limesockret.