Kostministeriet

Kostministeriet vill att fler ska äta mer grönsaker och frukt. För trots en rådande grön hälsotrend, äter både barn och vuxna i genomsnitt för lite. Långt ifrån Livsmedelsverkets rekommendation om 500 gram om dagen.

Detta vill Kostministeriet ändra på! Initiativtagare är Total Produce Nordic AB (den familj av företag där Everfresh ingår). Genom uppmärksammade kampanjer, samarbeten, inspiration och kunskap vill Kostministeriet stärka folkhälsan genom att öka konsumtionen av grönsaker och frukt.

Utan pekpinnar och snobberi, men med en god portion humor, har Kostministeriet tagit sig an uppgiften att sprida budskapet om bättre mat för alla. Till exempel har Kostministeriet tillsammans med organisationen Skolmatens Vänner skapat utbildningen Skala Upp! - mer grönsaker och frukt i skolan.

Utbildningen vänder sig till skolkockar och sprider kunskap och inspiration om barns kostvanor, fakta om grönsaker och frukt och hur de bäst ska tillagas och presenteras för att barnen ska äta mer. Gå in på kostministeriet.se så hittar du ännu mer om vad vi gör och vill göra!

Kostministeriet

Kostministeriet

Kostministeriet